• Erasmus+ KA1 Open or Close

  Το πρόγραμμα «Διαφοροποιημένη διδασκαλία, μαθησιακές δυσκολίες και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση» αποσκοπεί στη διεύρυνση των οριζόντων του προσωπικού του σχολείου για τη βελτίωση της διαδικασίας διδασκαλίας και μάθησης. Μέσω αυτού του προγράμματος η σχολική κοινότητα επιδιώκει να ενισχύσει τη διαπολιτισμική και ευρωπαϊκή συνείδηση. Επίσης, να διευρύνει το δίκτυο επαφών, φιλοδοξόντας νέες συνεργασίες και συνέργειες στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

  Το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό συμμετέχει στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες κινητικότητας και συνεργασίας που εστιάζουν στη διαφοροποιημένη διδασκαλία, τις μαθησιακές δυσκολίες και τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, με στόχο την ενίσχυση των ικανοτήτων του προσωπικού του σχολείου και την ενίσχυση του παιδαγωγικού επιπέδου. Επίσης την ανταλλαγή καλών πρακτικών με συναδέλφους τους από άλλες χώρες.

  Οι γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες που θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντες σε αυτό το πρόγραμμα κινητικότητας θα ενσωματωθούν στην καθημερινή σχολική πρακτική, προσφέροντας οφέλη στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς. Αναμένεται να διευκολύνει τη διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης, να βελτιώσει τις διαπροσωπικές σχέσεις όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων στην τάξη.

  Το έργο αυτό αναμένεται να συμβάλει στον εκσυγχρονισμό και διεθνοποίηση του σχολείου και να βελτιώσει την ποιότητα στην παρεχόμενη εκπαίδευση.

  Για πληροφορίες και υλικό σχετικά με τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του σχεδίου Κινητικότητας Σχολικής Εκπαίδευσης ΚΑ1 του προγράμματος Erasmus+, επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://erasmusatseeh.weebly.com/.

 • Cosmo club Open or Close

  Φέτος, οργανώσαμε στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου ομάδα κοσμολογίας.

  Η ομάδα θα διερευνήσει την εξέλιξη του Σύμπαντος σύμφωνα με το καθιερωμένο μοντέλο κοσμολογίας, από τη Μεγάλη Έκρηξη έως τη σημερινή εποχή κυριαρχίας της σκοτεινής ενέργειας.

  Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε πως εξελίχθηκε η θεωρία της κοσμολογίας σαν συνάρτηση των παρατηρησιακών δεδομένων και κατ’ επέκταση της τεχνολογικής εξέλιξης.

  Στην προσπάθεια μας αυτή, μεταξύ άλλων, θα χρησιμοποιήσουμε μαθηματικό λογισμικό προκειμένου να συγκρίνουμε το καθιερωμένο μοντέλο με τα πρόσφατα δεδομένα του δορυφόρου Planck του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

  Οι συναντήσεις της ομάδας θα είναι εβδομαδιαίες και θα πραγματοποιούνται μετά το τέλος των μαθημάτων. Όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας είναι ευπρόσδεκτα!

 • Photo club Open or Close

  Στη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-1019 το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου διοργανώνει εβδομαδιαίες συναντήσεις της Φωτογραφικής Ομάδας Μαθητών. 

  Στη διάρκεια αυτών οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο διάσημων φωτογράφων και να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της μοντέρνας και σύγχρονης φωτογραφίας.

  Επιπρόσθετα, οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να μελετήσουν μία ποικιλία φωτογραφικών βιβλίων και να μάθουν μέσω της πρακτικής εμπειρίας τη σημασία της οργάνωσης των φωτογραφιών τους σε θεματικές σειρές, καθώς και την αξία της αλληλουχίας (sequencing) των εικόνων τους.

  Οι κύριοι στόχοι της φωτογραφικής ομάδας είναι να βοηθήσουν τους μαθητές να εκφραστούν μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και να μπορέσουν να αναπτύξουν κριτική ματιά ως μελλοντικοί φωτογράφοι οι ίδιοι ή απλώς ως καταναλωτές εικόνων.

  Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, θα παρουσιαστεί ομαδική εργασία των μαθητών με θέμα «Ευρωπαϊκή ταυτότητα».

 • Σχολικός διαγωνισμός φωτογραφίας "Ευρωπαϊκή ταυτότητα" Open or Close

  Τελικά αποτελέσματα

  Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση του μαθητικού διαγωνισμού φωτογραφίας, με τίτλο «Ευρωπαϊκή Ταυτότητα». Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Κρήτης (Δευτεροβάθμιος Κύκλος), σε συνεργασία με το EuropeDirect Κρήτης.

  Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα σχολεία της Β/θμιας εκπαίδευσης Κρήτης, καθώς και τα Ευρωπαϊκά σχολεία για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και τη θερμή υποστήριξη στο έργο μας. Ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Charles Weber (Φωτογράφος, Καθηγητής φωτογραφίας, Ελβετία), Richard Petit (Φωτογράφος, Καθηγητής φωτογραφίας, Γαλλία) και Πολυχρόνης Νικηφοράκης (Φωτογράφος - Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε. Κρήτης, Ελλάδα) για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην πραγματοποίηση του διαγωνισμού.

  Συγχαρητήρια στη νικήτρια, τους επιλεγμένους φωτογράφους, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες για το υψηλό επίπεδο φωτογραφιών, που έκανε το έργο της κριτικής επιτροπής δύσκολο και ταυτόχρονα ενδιαφέρον.

  Η κριτική επιτροπή, συνεδρίασε και αποφάσισε τους επιλεγμένους φωτογράφους και τη νικήτρια του διαγωνισμού. Τα τελικά αποτελέσματα και οι επιλεγμένοι φωτογράφοι είναι:

  1. Μαρίνα Κουγιού, 1ο ΕΠΑ.Λ. Μοιρών

  2. Κλεάνα Μουράτι, 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

  3. Αντώνης Μπουράκης , Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου Π.Κ.

  4. Jean-Yannis Lagnel, Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Κρήτης

  5. Ευγενία Λυκάκη, 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

  6. Κώστας Βρουβάκης, Γενικό Λύκειο Νέας Κυδωνίας Χανίων

  7. Παναγιώτης Χατζηαργυρός, 1ο ΕΠΑ.Λ. Μοιρών

  8. Γεωργία Δροσατάκη, Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου

  9. Μανώλης Σηφακάκης, Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου Π.Κ.

  Νικήτρια του διαγωνισμού: Μαρίνα Κουγιού, 1ο ΕΠΑ.Λ. Μοιρών

  Όλοι οι επιλεγμένοι φωτογράφοι θα λάβουν μέρος σε έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Ευρωπαϊκή Ταυτότητα (λεπτομέρειες θα ανακοινωθούνε σύντομα). Η νικήτρια του διαγωνισμού θα λάβει επιπρόσθετα το έπαθλο του διαγωνισμού που είναι μία φωτογραφική μηχανή Canon EOS 4000D μαζί με τον φακό Canon EF-S 18-55 DCIII.

  Περισσότερα
 • Erasmus+ KA2 Open or Close

  Το σχολείο μας περήφανα παίρνει μέρος στο πρόγραμμα Erasmus+ KA2: ART & ICT against Bullying and Cyberbullying - η τέχνη και η πληροφορική εναντίων του εκφοβισμού και του εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο. Οι χώρες που παίρνουν μέρος είναι: Ισπανία (ως συντονίστρια χώρα), Ιταλία και Λετονία.

  Με το πρόγραμμα μας θέλουμε να επιτύχουμε την πρόληψη και ελαχιστοποίηση πιθανών κρουσμάτων εκφοβισμού και εκφοβισμού στον κυβερνοχώρο στο σχολείο μας, και στην ευρύτερη κοινωνία όπου ανήκουμε. Επίσης θέλουμε να εδραιώσουμε θεσμούς συνεργασίας με τους διεθνείς μας εταίρους. Να ανταλλάξουμε και να εμπλουτίσουμε τις εμπειρίες μας, προσεγγίζοντας το πρόβλημα από διαφορετική οπτική γωνία.

  Μέσα από τις μετακινήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα μπορέσουν να ανταλλάξουν εμπειρίες οι μαθητές αλλά και οι καθηγητές μας. Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες και τα εργαστήρια θα μας βοηθήσουν να αξιοποιήσουμε τη δουλειά μας και να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα για το σχολείο μας και για όλα τα σχολεία που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα. 

  Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://artictsagainsbullying.jimdosite.com/.

 • Math club Open or Close

  Στο πνεύμα της σταθεροποίησης και ανάπτυξης συμπληρωματικών εκπαιδευτικών αξόνων στο Σ.Ε.Π. Ηρακλείου (που δεν καλύπτονται από το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας) και χρησιμοποιώντας την παρακαταθήκη της προηγούμενης χρονιάς, οι μαθηματικοί του σχολείου προτείνουν για την σχολική χρονιά 2018-2019 την συγκρότηση του Math club.

  Πρωταρχικός και κύριος στόχος του Math club είναι η εμβάθυνση και η ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης και ικανότητας των μαθητών του σχολείου μας καθώς και η κατανόηση της οργανικής σύνδεσης των μαθηματικών με άλλους επιστημονικούς τομείς αλλά και την καθημερινή ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της. Επιπλέον στόχοι είναι η αλληλεπίδραση των μαθητών των τομέων του σχολείου(αγγλόφωνο και ελληνόφωνο) ώστε να ενισχυθούν οι μεταξύ τους δεσμοί και η ενίσχυση της Ευρωπαϊκής ταυτότητας των μαθητών και του σχολείου.

  Στοχεύουμε στην μελέτη δύο κύριων θεμάτων:

  1. Μονάδες μέτρησης
   Μελέτη της ιστορικής εξέλιξης των μονάδων μέτρησης, γένεση, θεμελίωση, διαφοροποίηση. Μεγάλες ανακαλύψεις, νέες σκέψεις, νέοι επιστημονικοί τομείς. Ονόματα επιστημόνων. Μαθηματική επιρροή, κοινωνικές συνέπειες.
  2. Απόδειξη
   Η έννοια τη απόδειξης. Αναγκαιότητα και συνέπεια. Μορφές αποδείξεων. Αντιφάσεις και παράδοξα. Λογική, Φιλοσοφία. Τάξη και αταξία.

  Οι συναντήσεις του Math club θα είναι δίωρες (μετά το ωρολόγιο πρόγραμμα) κάθε δύο εβδομάδες. Η ημέρα της εβδομάδας θα αποφασιστεί σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους/ες μαθητές/τριες. Εκτός από το κυρίως εκπαιδευτικό μέρος των συναντήσεων θα μας δοθεί η ευκαιρία να προσεγγίσουμε τα δύο αυτά θέματα και με άλλο τρόπο : κατασκευές, βιωματικά παιχνίδια, αγώνες επιχειρηματολογίας, παρακολούθηση σχετικών ταινιών ή video

  Επικοινωνήστε μαζί μας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 • Σχολική ατζέντα Open or Close

  Τι είναι η σχολική ατζέντα?

  Ένας τόμος που παρουσιάζει τα γεγονότα και τις δραστηριότητες της σχολικής χρονιάς, καθώς και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που βοηθούν το σχολείο μας να γίνεται καλύτερο.


  Ποιοι είμαστε; Τι κάνουμε;

  Είμαστε 15 μαθητές και 3 συντονιστές που δουλεύουμε σε διάφορα αντικείμενα όπως είναι η φωτογράφιση, η συγγραφή άρθρων και η επιμέλεια του βιβλίου που θα είναι προς πώληση στο τέλος της χρονιάς.

   

  Πότε συμβαίνει;

  Συναντιόμαστε δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Τρίτη, από τις 14.35 έως τις 15.15, στην αίθουσα του αγγλόφωνου S1-S2.

  Επικοινωνήστε μαζί μας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 • Ομαδική - μαθητική έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Ευρωπαϊκή Ταυτότητα" Open or Close

  Συμμετέχουν:

  Επιλεγμένοι μαθητές/τριες του διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα την «Ευρωπαϊκή Ταυτότητα»:

  • Μαρίνα Κουγιού, 1ο ΕΠΑ.Λ. Μοιρών
  • Κλεάνα Μουράτι, 1o Γυμνάσιο Ηρακλείου
  • Αντώνης Μπουράκης, Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου Π.Κ.
  • Jean-Yannis Lagnel, Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Κρήτης
  • Ευγενία Λυκάκη, 1o Γυμνάσιο Ηρακλείου
  • Κώστας Βρουβάκης, Γενικό Λύκειο Νέας Κυδωνίας Χανίων
  • Παναγιώτης Χατζηαργυρός, 1ο ΕΠΑ.Λ. Μοιρών
  • Γεωργία Δροσατάκη, Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου
  • Μανώλης Σηφακάκης, Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου Π.Κ.

  Μαθητές/τριες του δευτεροβάθμιου κύκλου του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου:

  • Δωροθέα Μπάνκς
  • Έλλη Ζαχαριουδάκη
  • Ιωάννης Κανελλόπουλος
  • Ελένη Σαμαριτάκη
  • Καλλιόπη Σαμαριτάκη
  • Ιωάννης Σμπυράκης
  • Μαρία – Μυρτώ Μακράκη
  • Μαρία Φουντουλάκη
  • Jean-Yannis Lagnel
  • Bugaz Zbigniew


  Διάρκεια: 21/06-02/07/2019
  Εγκαίνια: Παρασκευή 21/06/2019, 19:30
  Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 18:00-20:30
  Επιμέλεια έκθεσης: Παναγιώτης Χαραλαμπίδης και Βασίλης Γαργανουράκης
  Τοποθεσία: Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης, Δουκός Μποφώρ 20, Ηράκλειο

  Περισσότερα